Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Panorama: Så byggs F1-banan i Örebro

I går blev det klart att Marcus Ericsson kör F1-bil i Örebro den 13 september. Med följer en rad superbilar från Formel 1-cirkusen när Örebro Race Day arrangeras. Spana in racerbanan redan nu i Örebroföretaget WEC360:s interaktiva karta!  

Annons

Vill du få upp kartan i stort fönster? Klicka här!

I början av juli kunde NA avslöja att Örebro blir den första staden i Sverige att erbjuda en F1-upplevelse som tidigare bara arrangerats i storstäderna Moskva, Kuala Lumpur och Rotterdam. Marcus Ericsson och hans Caterham-bil kommer att köra längs Rudbecksgatan och delar av centrala stan kommer att spärras av då.

Men det blir inte bara Marcus Ericsson som dyker upp. För nu står det klart att en rad superbilar också visas upp för örebroarna, bland annat flera tidigare F1-bilar. Det blir också Super Stock drag racing med Mathias Färm från Millencolin.

– Örebro Race Day blir ett unikt evenemang i såväl Örebro som Sverige. Det gläder mig oerhört att Örebro kliver fram och tar position som en modig destination som vågar arrangera ett evenemang som detta, säger Jimmy Führ, projektledare för Örebro Race Day.

– Det ska bli grymt roligt att få komma hem till mina hemtrakter och få köra denna uppvisning mitt i Örebro city. Jag ser fram emot den 13 september och kan lova att det blir ett evenemang som ingen motorsportsintresserad kommer att bli besviken på, säger Marcus Ericsson, Formel 1 förare i Caterham F1, i ett pressmeddelande.

Biljetter släpps i morgon från klockan 09.00 och finns att köpa hos Örebrokompaniet.

Tidigare NA-artiklar:

Så spärras stan av när F1-Marcus kör i Örebro

Planen: Marcus kör F1 i Örebro

Klart: Marcus kör F1 i Örebro

Mer läsning

Annons