Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappan i förhör omden döda flickans syster

Örebropolisen har inlett nya förhör med den 22-åriga pappa som häktats misstänkt för grov misshandel, sedan hans två månader gamla dotter avlidit.

Annons

Han är också misstänkt för grov misshandel mot den döda flickans tvillingsyster, det är främst den misstanken de nya förhören gäl-ler.

– Han ska nu delges misstanke också i den delen av ärendet och förhöras om de skador den flickan har, säger vice chefsåklagare Pia Åsberg.

Brutna ben

Den avlidna flickan har flera revbensfrakturer och skador på halsen. Hur skadorna uppstått ska rättsläkarens rapport ge besked om.

Flickan som är i livet har frakturer på olika delar av skelettet.

Vad har mannen för inställning?

– Då det gäller flickan som är död nekar han. Vad han har att säga om den grova misshandel han misstänks för mot andra dottern vet vi ännu inte, säger Pia Åsberg.

Är mannen ensam misstänkt i målet?

– Ja, som det nu ser ut. Det finns inga misstankar mot någon annan.

22-åringens advokat Bo Rudström lämnar inga kommentarer i målet.

Exakt dödsorsak

Polis och åklagare väntar obduktionsresultat från rättsläkaren men det är inte klart ännu. Beskedet blir avgörande för rubriceringen av de brott mannen misstänks för.

– Jag måste veta exakt dödsorsak för att kunna ta ställning till den frågan, säger åklagaren.

22-åringen är häktad misstänkt för grov misshandel mot flickan som avlidit. Den nya misstanken, som gäller andra dottern, lägger Pia Åsberg till vid en kommande häktningsförhandling.

Stöd och hjälp

I lördagens NA sade socialchefen i tvillingföräldrarnas hemkommun att mamman och pappan fått stöd och hjälp.

– Jag tycker att det varit väl tillgodosett, förklarade socialchefen.

Det bekräftas av kvinnan som har familjehemmet.

– Ja, som exempel har handläggare varit hemma hos oss en gång i veckan sedan familjen kom hit och både jag och mamman får det stöd vi behöver nu, säger kvinnan.

Bakgrund -

De två tvillingflickorna och deras föräldrar placerades efter flickornas födelse i ett familjehem i norra Örebro län, för stöd och hjälp.

I slutet av augusti kom larm från familjehemmet om att ett av barnen var livlöst. Vid framkomsten till hemmet konstaterade läkare att flickan var död.

Efter en obduktion som visade skador på barnet hämtades båda föräldrarna till polisförhör. Kvinnan släpptes men mannen blev anhållen och begärdes häktad.

Mannen häktades den 4 september, som misstänkt för grov misshandel mot flickan som är död.

Beslut togs om att undersöka också den andra flickan och undersökningen visade skador som gör att mannen misstänks för grov misshandel också mot det barnet.

Mer läsning

Annons