Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappan: "Jag vill inte höra något försvar"

Varje dag förföljs John Hägglund av det hemska som hänt hans son Kenneth.

Annons

– Jag tänker ständigt på det och jag lider med hans familj.

John säger att han inte kan se några förmildrande omständigheter i det den som skjutit Kenneth har gjort.

– Den som tagit hans liv ska också straffas rejält för det. Jag vill inte höra något försvar för gärningsmannen.

Tacksam för jobbetJohn Hägglund har i större delen av sitt yrkesverksamma liv jobbat som busschaufför. Nu är han pensionär men jobbar fortfarande.

– Det är jag tacksam för i en situation som den här. Att vara hemma på dagarna och tänka och fundera över det som hänt är inget jag vill. Att köra buss och ha människor omkring sig får mig att åtminstone för några timmar kunna tänka på något annat.

Funderat mycketÄnda sedan han fick veta att sonen Kenneth blivit skjuten till döds har han funderat mycket över vapenlicenser.

– Man kan undra hur det egentligen går till. Jag har funderat över om den person som gjorde det här kollats ordentligt. Det hänvisas nu till att det fanns problem och då borde väl en läkare också ha reagerat och begärt kontroll av lämpligheten i att ha en licens.

Annat han tänkt mycket och ofta på är lidandet Kenneth Hägglunds familj drabbats av.

”Fullkomligt meningslöst”– Hur det är för barn att förlora sin pappa på det här sättet kan nog var och en tänka sig in i. Så oerhört jobbigt. De har hela livet framför sig och så rycks deras far ifrån dem på ett så brutalt sätt. Att någon dör i en trafikolycka eller i sjukdom är djupt tragiskt. Men här har det skett utan orsak, på ett fullkomligt meningslöst sätt. Jag känner stor sorg, säger John.

Mer läsning

Annons