Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappans bil avslöjade skuldsatt rånare

Den tungt skuldsatte 47-årige mannen lånade sina föräldrars bil.
Sen åkte han och rånade elektronikbutiken Netonnet.
Några dagar senare ringde polisen till rånarens pappa och hade lite frågor om bilen. 

Annons
Netonnet utsattes för ett väpnat rån i fjol.

Det var i februari och april i fjol som mannen slog till mot två olika ställen i Örebro. Han var i desperat behov av pengar efter att dragit på sig spelskulder på 200 000 kronor. Först ut var bensinmacken OKQ8 Västhaga där han inte lyckades få med sig några pengar och flydde från platsen på cykel. Drygt två månader senare var det dags igen. Maskerad med rånarluva och beväpnad med kniv och soft airgun stormade mannen in på Netonnet.

47-åringen krävde att personalen skulle fylla upp en Ikea-påse med mobiltelefoner och surfplattor. Han tryckte sedan kniven i ryggen på en anställd som tvingades ut till en parkerad bil där påsen lastades. Sen gick de tillbaka in i butiken och den anställde tvingades att tömma ena kassan på drygt 8 000 kronor.

Han tvingade sedan den anställde att följa med ut igen under knivhot. Strax därefter lämnade den 47-årige mannen platsen i bilen som han lånat av sina föräldrar. Han hade tejpat över registreringsskyltarna med silvertejp. Han kunde efter rånet skaka av sig några efterföljande poliser. Sen åkte han till Norge där han jobbade. Men några dagar senare ringde 47-åringens pappa och berättade att polisen hört av sig och ville kontrollera bilen.

Då ringde 47-åringen själv till polisen och berättade om rånet och rånförsöket mot OKQ8. Trots att han erkände brotten släpptes han på fri fot och först nu, drygt ett år senare, kommer domen från Örebro tingsrätt. Mannen döms till tre års fängelse. 

Mer läsning

Annons