Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Par döms till 4,5 års fängelseför knarkbutik i sommarstuga

Polisen hittade över ett kilo amfetamin och metamfetamin i en sommarstuga. Nu har paret som bodde i stugan dömts till 4,5 års fängelse.

Annons

I juli slog polisen till mot parets stuga i Örebro. Orsaken till tillslaget var att polisen tidigare grep en man som hade amfetamin på sig. Han pekade ut parets knarkbutik och berättade att han köpt amfetaminet av den nu dömde mannen.

När polisen tog sig in i sommarstugan hittade man över ett kilo amfetamin och metamfetamin i frysen. På ett bord låg en skuldlista, och verktyg för att mäta och sälja droger. I stugan fanns även stöldgods – bland annat en tävlingscykel värd 55 000 kronor.

Kvinnan erkände för rätten att drogerna var hennes. Hon menade att pojkvännen inte hade en aning om dem. ”Han skulle blivit rasande om han visste”, sa hon i förhör. Hon ska ha köpt in drogerna för att betala av en gammal skuld.

Mannen hade några gram amfetamin på sig när polisen slog till. Enligt Statens kriminaltekniska laboratorium kom drogen från samma parti som hittades i frysen. Mannen håller fast vid sin flickväns historia, och säger att han fått amfetaminet av henne någon timme innan han greps.

Men Örebro tingsrätt köper inte mannens historia. Med tanke på skuldlistan och de andra verktygen anser rätten att det är ställt utom rimligt tvivel att mannen var medveten om verksamheten. Därför döms både mannen och kvinnan till fyra år och sex månaders fängelse för grovt narkotikabrott. De döms även för häleri för stöldgodset som fanns i stugan.

Kvinnan döms också för att ha stulit tävlingscykeln. Hon hävdar att hon fiskat upp cykeln ur Svartån, men det anser rätten är en efterhandskonstruktion.

Mer läsning

Annons