Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paret som fångade kärleken på nätet

Christer fann Carin genom nätdejting, och de är i dag lyckligt gifta. Dessutom blev kontakten med sonen bättre.

Annons
Träffades via internet. Efternamnet Neanro är taget och är en kombination av de första bokstäverna från Christers son Johan, och Carins barn Robert och Josefine. Håkan Ekebacke

Sommaren för nio år sedan. Christer sitter framför datorn i Köping och letar efter en kvinna i Örebro där hans son bor. I dag sitter han i villan i Glanshammar, sedan några år tillbaka gift med Carina som han träffade på en dejtingsajt på internet. Efter ha tröttnat på krogen varje helg bestämde sig Christer att pröva något nytt.

– Jag hade varit aktiv på mötesplatsen en eller två veckor innan vi fann varandra, säger han.

Efter en inledande kontakt utvecklades deras relation till långa mejl, veckor av chattande till, slutligen telefonsamtal. Carina jobbade dagtid och Christer kväll.

– Minns att jag satt och väntade till klockan tolv på natten, till Christer kom hem, sen pratade vi till fyra-fem på morgonen. Jag var helt slut på jobbet men det var det värt.

Ett par efter första helgenDet tog sex veckor innan de träffades första gången i verkligheten. Christer åkte hem till Carin en fredagseftermiddag.

Vi tittade på Matrix, och vill minnas att den var helt kass, säger de båda i munnen på varandra, när vi sitter på verandan av deras hus.

Efter den första helgen har de varit ett par. Christer hade kvar sitt arbete i Köping ett drygt år innan han flyttade in hos Carin i Glanshammar. På den tiden var nätdejting betydligt ovanligare än i dag. Något som de båda fick känna av.

Större spelrum– Många av mina vänner tyckte jag var desperat. Men det blev aldrig riktigt jobbigt. Jag har alltid gillat att prova nya saker, säger Christer.

– Mina bekanta reagerade mest med nyfikenhet och inspiration. Jag blev själv tipsad av vänner som prövat nätdejting tidigare och flera har träffats på samma sätt efter oss, säger Carin.

Enligt de båda är fördelarna med nätdejting att du får chansen att träffa personer i nyktert tillstånd. Spelrummet blir större när folk från andra städer hör av sig. I många fall hinner du lära känna personen innan du vet hur den andra ser ut, vilket leder till mindre utseendefixering tror Carin.

Råden till de, som ska pröva nätdejting är prata mycket innan och träffas på en offentlig plats första gången. Du ska heller inte vara för ung, säger Christer.

Kändes helt rättI starten av parets nätdejting visade det sig att Carin arbetade tillsammans med Christers exflickvän. Hon hade också träffat Christers son Johan, som bodde i Örebro. Carin tog tillfället i akt och frågade exflickvännen hur Christer var som person.

– Han gillar fotboll, öl och titta på tv svarade exet.

– Men vilken karl gör inte det, säger Carin.

Christer lämnade sitt arbete och vänner i Köping, men fick i gengäld Carin och chansen att träffa sin son mer.

Kommunikation– Det kändes helt rätt att flytta. Nu bor Johan hos oss varannan vecka i stället för någon helg då och då, säger Christer.

Paret Neanro tror inte på någon mirakelmedicin för att ett förhållande ska fungera, men de betonar vikten av att kommunicera öppet i en relation. Att ha egna intressen är också betydelsefullt.

– Det spelar ingen roll på vilket sätt man träffas. Men om man kan prata om allt plus att ha egna intressen är mycket vunnet, säger Christer.

Hundar är ett av familjen Neanros intressen. Hemma i Glanshammar uppföder de storpudlar.

Mer läsning

Annons