Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partier samsas - för skolans skull

Det behövs mer ro och enighet och mindre av stridigheter om skolan. Därför är en del av majoritetens politiska plattform att bilda en parlamentarisk grupp om skolan med samtliga partier. 

Annons

På fredagen presenterade den politiska majoriteten med S, C och KD den politiska plattform som de tänker stå på för att driva Örebro kommun framåt de kommande fyra åren.

– Det är en plattform där vi både tar höjd för nya reformer samtidigt som vi måste ta ansvar för att ekonomin håller över tid, säger Lena Baastad (S).

Plattformen är uppbyggd utifrån fyra målområden. Det är hållbar tillväxt, människors egenmakt, barn och ungas behov och trygg välfärd.I skolan ser man behovet av gemensamma tag för att klara arbetsmiljö och betyg.

– Det har varit många reformer och skolan har varit lite av ett politiskt slagträ i debatten, säger Lena Baastad och fortsätter:

– Skolan måste få lugn och ro. Det behövs en långsiktighet och därför vill vi bilda en parlamentarisk grupp för att vi ska kunna enas, och komma fram till gemensamma lösningar.

Läs mer i morgondagens NA

Mer läsning

Annons