Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Partimaterial i fel kuvertväckte ilska hos koalitonen

Socialdemokratiskt partimaterial skickades ut i kommunens kuvert till anhöriga via Anhörigcentrum. Det väckte mycket ilska från koalitionen när ärendet kom upp på kommunfullmäktige.

Annons

Tidigare har Socialdemokraterna skickat ut partimaterial med kommunens internpost till skolpersonal och till företag i kommunens kuvert. Det har man dock sagt var misstag.

– Vi har bett om ursäkt för att vi har gjort fel vid två tillfällen, sade Lena Baastad (S).

När det sedan uppdagades att partimaterial gått ut till anhöriga via Anhörigcentrum var det många som ilsknade till. I en interpellation ville Fredrik Persson (MP) ha svar från kommunstyrelsen ordförande om det ska göras någon utredning av det inträffade och vilka åtgärder som vidtas om olagligheter har begåtts.

– Vi använder inte kommunens material i form av förfrankerade kuvert eller internpost eller liknande för att skicka partiinformation, det har vi varit överens om. När den senaste händelsen inträffade kände jag att det var nog för min del, sade han.

Lena Baastad förklarade att de hade fått en förfrågan från Anhörigcentrum om de kunde visa upp Rådhuset vid en rundvandring. Det kunde man och mejlade en inbjudan där det framgick att Fisun Yavas, Socialdemokraternas talesperson i äldrefrågor, skulle guida. Den mejlade inbjudan kopierades och skickades ut i kommunens kuvert.

– Det var inte jag som bad dem att skicka ut inbjudan i kommunala kuvert, säger hon.

Det var något som Kent Persson (M) inte köpte.

– Något som provocerar, och det måste du förstå, är att man får träffa Fisun Yavas och att man inbjudes att diskutera politik. Det ansvaret kan du inte lägga på någon annan, sade han.

Lena Baastad menade att hon inte försökte att lägga ansvaret på Anhörigcentrum, utan bara förklarade hur det gått till.

– Det görs en utredning. Det är jättebra, sade hon.

Fredrik Persson var dock inte nöjd med de svar som gavs.

– Jag vädjar om att nu får det vara slut på det här. Från och med nu måste det vara rent spel som gäller här inne, sade han.

Mer läsning

Annons