Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patienterna strömmar inpå frakturmottagningen

(Uppdaterad 16:30) Sedan ortopedmottagningen öppnade i morse har det strömmat in patienter som halkat och slagit sig, trycket har hållit i sig hela dagen.

Annons

- Vi har fått in 30 patienter på frakturmottagningen hittills. En vanlig dag är det kanske tio-tolv, så det har varit betydligt mer, säger Febe Stenson, avdelningschef på ortopedmottagningen.

Flest patienter kom in mellan halv åtta och halv tio, och de skadade är förhållandevis unga.

- Det är människor som halkat på väg till jobbet, säger Febe Stenson.

Under dagen har personer fortsatt att strömma in med olika benbrott.

En sjuksköterska på akutmottagningen som NA talade med under sen eftermiddag säger att det fortfarande är en strid ström av personer som kommer in med frakturer. Under eftermiddagen har akutmottagningen tagit emot ett 20-tal patienter som sökt hjälp på grund av att de gjort illa sig när de halkat.

Skadorna är blandade, till exempel frakturer på handleder, axlar, armar och fotleder. Återhämtningen kan ta tid.

- Det beror väldigt mycket på vad man drabbas av, men skadar man fotleden måste man ofta opereras. Då blir man inlagd några dygn och så tillkommer en gipstid på minst sex veckor.

Ni som jobbar här, är ni extra försiktiga i halkan?

- Vi är nog som folk är mest, ungefär lika försiktiga eller oförsiktiga - även om man noterar att det är halt, svarar Febe Stenson.

Ingen sand i fickorna?

- Haha, nej, vi har inte sand i fickorna. Men det kanske man borde ha, det kan vara ett bra tips en sån här dag... Vi har i alla fall tagit oss till jobbet allihop.

Handledsbrott är också vanliga när man halkar och tar emot sig.

Mer läsning

Annons