Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pekades ut som gängledare -  hotade sjuåring i skola

En 27-årig man som tidigare har pekats ut som ledare för ett kriminellt gäng har åtalats för flera grova brott. Bland annat misstänks mannen för olaga hot efter att ha hotat och tryckt upp en sjuårig flicka mot väggen på en skola i Örebro tidigare i år.

Annons

27-åringen har ett tungt brottsligt förflutet och har avtjänat fleråriga fängelsestraff för en rad grova brott. Han har tidigare pekats ut som ledare för ett kriminellt nätverk i Örebro.

Nu har mannen åtalats vid Örebro tingsrätt, på nytt misstänkt för flera grova brott. Bland dessa olaga hot mot en sjuårig flicka.

I mars tidigare i år misstänks mannen vid två tillfällen ha hotat flickan på en skola i Örebro. Motivet till hoten ska ha grundat sig i en osämja mellan två elever där 27-åringen varit morbror till en av dem.

Enligt 27-åringen hade hans släkting blivit utsatt för mobbning av den sjuåriga flickan. Det framgår också av en tjänsteanteckning som upprättades av skolan i samband med hoten.

27-åringen ska då ha tagit saken i egna händer och hotat både flickan och hennes mamma enligt stämningsansökan som åklagare Anders Persson lämnat in till Örebro tingsrätt.

I gärningsbeskrivningen framgår att 27-åringen hotade sjuåringen genom att greppa tag i hennes jacka och trycka upp henne mot väggen samtidigt som han hotade flickan att han skulle hänga upp henne på skolgården.

Dagen efter hotet återvände 27-åringen till skolan för att på nytt hota flickan samt hennes föräldrar.

– Jag ska hänga dig och dina föräldrar på skolgården, sade han enligt ett vittne.

Han misstänks också för grovt olaga intrång samt misshandel, ringa brott, mot en lärare, i samband med att läraren försökte hindra mannen från att tränga in i klassrummet.

Rektorn på skolan säger till NA att inblandad personal har fått stöd i form av samtal efter det som skedde. Händelsen ska enligt rektorn inte ha påverkat arbetet på skolan efteråt.

27-åringen åtalas också för en stöld mot och misshandel mot två anställda på Ica Maxi tidigare i somras.

Han åtalas också för olaga hot och övergrepp i rättssak efter att ha hotat en butiksanställd på Statoil i Örebro i somras.

Några dagar tidigare ska mannen också ha kört bil drogpåverkad och åtalas för drograttfylleri, olovlig körning, grovt brott, samt vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons