Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pelle gäckar infångare – riskerar att skjutas

Jakten på Pelle fortsätter. Fångas hunden inte in under helgen kommer Hundhjälpen att försöka skjuta upp avlivningen.
– Jag kommer att ringa länsstyrelsen och polisen på måndag och förklara att det är ytterst nära nu att vi fångar honom, säger Caroline Berggren.

Annons

Föreningen Hundhjälpen har under veckan arbetet för att fånga in Pelle, som sprungit lös i ett års tid i ett skogsparti utanför Adolfsberg.

När man inte lyckades få någon veterinär att skjuta Pelle med bedövningspil har man i stället byggt en hage där man matar hunden så den ska gå in och fångas på det sättet.

– Han har rört sig bredvid hagen och till och med gått in i den, berättar Caroline Berggren, ordförande för Hundhjälpen.

Men ni har inte fångat den?

– Nej, han måste känna sig bekväm. Om han är väldigt stressad när han går in kommer alla sinnen att vara på helspänd. Är han i stället lugn kommer det att underlätta infångandet.

Caroline Berggren tror att man är nära att ta honom nu.

– Ja, jag är förhoppningsfull, nu rör det sig bara om några dagar, kanske till och med bara några timmar.

Men om man inte lyckas fånga in hunden i helgen så kommer Hundhjälpen att be om ytterligare uppskov. Polisen har nämligen gått ut och meddelat att man tänker avliva hunden om den inte snart fångas in. Ska hunden skjutas blir det kommunens skyddsjägare som får det uppdraget.

MER LÄSNING

NA 13/4: "Vi kan fånga in Pelle"

NA 15/4: Pelle ska skjutas

NA 17/4: Ingen veterinär vill söva Pelle

NA 19/4: Ny plan: Så ska Pelle fångas in

Mer läsning

Annons