Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Person nära köras på av tåg - åtgärder efterlyses

En man med hörlurar gick över spåren vid Södra station. Han upptäckte inte tåget som kom och fick kasta sig åt sidan i sista stund. Nu vill Trafikverkets utredning att övergången ses över.

Annons

Incidenten inträffade vid 17-tiden den 2 mars i år. Tågkompaniets tåg var på väg att stanna vid Södra station för att ta upp och släppa av passagerare. Föraren uppmärksammade två personer vid övergången, varav en stannade och den andre fortsatte över spåret. Enligt föraren bar denne hörlurar. Mannen fick kasta sig undan tåget, som höll en hastighet av cirka 20 km/h.

Incidenten utredd

Trafikverket har nu utrett incidenten och kommit fram till att den orsakats av två faktorer förutom att personer bar hörlurar: ljudsignalen på spår ett var defekt och en informationstavla mellan spåren skymde sikten.

Utredningen pekar på nu på ett antal åtgärder som bör vidtas. Informationstavlan mellan spåren bör flyttas så att den inte skymmer sikten. Trafikverket bör se över säkerheten vid spårövergången och dessutom ta kontakt med Örebro kommun för att återuppta diskussionen om en planskiljd korsning.

Mer läsning

Annons