Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personal lämnade krismöte gråtande

Artikel 5 av 51
Elgströmska huset
Visa alla artiklar

Flera anställda grät öppet när Attendo hade ett krismöte på Elgströmska under torsdagen.

Annons

– Vi har svårt att lita på att de kommer att genomföra de förändringar som krävs, säger Britt-Marie Balaj, ordförande i Kommunal. Fackförbundet fanns hela tiden närvarande under krismötet.

– Det var så mycket upprörda känslor. Vissa lämnade mötet i tårar.

Det berättar en anställd som var med på mötet som hölls på Elgströmska huset på eftermiddagen. Där träffade de anställda representanter från Attendo. Förutom verksamhetschefen var också regionchefen och folk från HR-avdelningen med.

– De är inte intresserade av att prata om det som hänt och varför det blivit så här. De vill vi ska se framåt och pratade om planeringsdagar och handlingsplaner men det finns så mycket frustration.

Under torsdagen fortsatte skyddsombudsstoppet för vårdpersonalen på Elgströmska. Eftersom Attendo ännu inte åtgärdat problemen som fackförbunden anser finns på vårdhemmet, infördes även ett skyddstopp för sjuksköterskorna på morgonen.

– Vi har förstått att det varit turbulent under mötet. De här känslorna förstärks naturligtvis när man pratar och saker kommer upp till ytan. Det finns ett arbetsmiljöproblem på platsen med mycket historik. Vi tar det på allvar och måste lösa det här långsiktigt, säger Charlotte Näsström Morén, presschef på Attendo.

Alla artiklar i
Elgströmska huset
Annons