Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Persson (C) vill slopa busstidtabellen

Ta bort busstidtabellen och ersätt den med tidsintervaller då bussen förväntas komma. Det tycker kommunalrådet Rasmus Persson (C).

Annons

På sin blogg skriver Rasmus Persson att busstidtabellen har spelat ut sin roll. Han tror inte att det är många som sätter sig att slå i en tidtabell för att se när bussen går på de mest trafikerade linjerna.

– Då tycker jag att det är mycket bättre med intervaller. Du kan förvänta dig att en buss ska komma inom exempelvis tio minuter. Och det ska hållas, säger han.

Han tycker att ett system med intervaller borde vara billigare jämfört med ett tidtabellsstyrt system.

– Du slipper hela tidtabellsdiskussionen. Då får du se till att det finns bussar så att du kan hålla intervallet. Det är inget nytt. Det finns på andra ställen, säger Rasmus Persson.

På något vis tänker han att lyfta frågan politiskt, men med dagens situation i Örebropolitiken är det oklart hur.

– Det är läget. Man kan inte motionera riktigt, och sitter jag i en vanlig majoritet går jag till ansvarigt kommunalråd och frågad vad tror du om det här, men riktigt så fungerar det inte nu. Men man kan förvänta sig ett förslag från min sida, det är bara frågan om på vilket sätt, säger Rasmus Persson.

Björn Sundin (S), ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, tycker att Rasmus Persson har helt rätt i sina funderar kring ett system med intervaller.

– Det är ju det ideala, och egentligen är vi ganska nära det på de stora linjerna i Örebro, om vi får ordning på avgångarna. På de mindre linjerna har vi inte råd med det än, säger han.’

Mer läsning

Annons