Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pistolrånade Videobiljarden - 20-åring åtalas

Här rånas Videobiljarden under pistolhot av två maskerade män. Bara fyra dagar tidigare var en av männen inne i butiken och hämtade ett paket och fastnade på övervakningskameran. Sedan kunde han gripas.I dag åtalas en 20-årig man misstänkt för det grova rånet den 9 augusti.

Annons

Det var strax före klockan 01, innan stängningsdags, som två maskerade män klev in på Videobiljarden den 9 augusti.

Under pistolhot tvingades en butiksanställd att öppna tre kassalådor med kontanter. När rånarna var på väg ut ur lokalen avfyrade en av männen ett skott i lokalen som skrapade upp ett stort märke i kassadisken. Vittnen har uppgett att det lät som att något exploderade inne i lokalen. Totalt kom rånarna över drygt 14 000 kronor i kontanter.

En 20-årig man greps den 18 september misstänkt för delaktighet i rånet. Bara fyra dagar före rånet var samma man inne i butiken för att hämta ut ett paket och visade sin legitimation - och fastnade samtidigt på övervakningskameran. Efter att en butiksanställd sett bilderna från övervakningskameran kände hon igen 20-åringen från dagen då han hämtade ut ett paket. 

Den andre misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

20-åringen misstänks att i samförstånd med en annan person ha riktat en skarpladdad pistol inne i lokalen och hotat till sig pengar. Han ska också ha hållit vakt i lokalen, skriver åklagare Karl-Erik Antonsson i stämningsansökan som han lämnade in till Örebro tingsrätt på måndagsmorgonen. 20-åringen har nekat till brottet. 

Videobiljarden rånades en andra gång på kort tid den 31 augusti. Polisen har inte gripit någon misstänkt för det rånet.

Mer läsning

Annons