Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plaza-domen överklagas

Samtliga tre åtalade friades från misstanken om grova ekobrott kring Plaza Hotel. Men huvudmannen, Peter Litchell, fälldes för bokföringsbrott. Nu överklagas domen till hovrätten – både från åklagare och advokat.

Annons
Plaza Hotel var under en tid hårt bevakat av polisen.

Den 1 december kom domen mot de tre personer som åtalats för grova ekonomiska brott i härvan runt tidigare Plaza Hotel.

Peter Litchell, en 47-årig kvinna och en 59-årig man friades alla från misstanken om grovt bokföringsbrott- och skattebrott.

Örebro tingsrätt menade att åklagaren inte kunde bevisa att det handlade om ett brottsligt uppsåt.

Peter Litchell dömdes däremot för bokföringsbrott av normalgraden avsaknad av bokförda hyror under 2011 på drygt 5,7 miljoner kronor. Straffet blev villkorlig dom med samhällstjänst 75 timmar.

– Jag är väldigt förvånad över att det stannar vid frågan om normalgraden. Jag har aldrig sett det tidigare. Det lämnar någonting att fundera på, sade åklagare Eva Grandestedt Kinell till NA när domen kom.

Nu har hon överklagat domen mot trion till hovrätten. Litchell har, via sin advokat Per Svedlund, överklagat bokföringsbrottet.

– Vi tycker inte att det finns något uppsåt när det gäller bokföringsbrottet. Det är lite tillkrånglat, men något uppsåt till brott har vi svårt att se, säger Per Svedlund.

Mer läsning

Annons