Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plötsligt grattasörebroaren - i tv

Tänk dig att du sitter hemma i soffan och tittar på tv på din födelsedag. I reklampausen dyker några välbekanta ansikten plötsligt upp i rutan - och ditt eget, på en tårta.

Annons

Mikael Jysky är vaktmästare på Gumaeliusskolan i Örebro. I fredags fyllde han 50 år, och fick en ovanlig uppvaktning av sina kollegor. Han grattades i ett reklaminslag för trisslotter under temat "Plötsligt händer det".

Det hela började med att hans kollega Berit Samuelsson blev uppringd av reklambyrån bakom kampanjen. I sin jakt på någon som fyllde år den 1 april hade byrån hittat en viss Mikael Jysky. Berit, som jobbar som skolvärdinna på Gumaeliusskolan, var med på noterna direkt.

- Jag är en sån som alltid hoppar på allt. Jag ringde en annan kollega och sa: Det här nappar vi på!

Reklambyrån kom först en gång och intervjuade och filmade.

- De hade flera uppslag, men tyckte att vi var bäst, säger Berit glatt.

Sen skedde själva filmningen på skolan. Byrån hade fixat en tårta med Mikaels ansikte på, och kollegorna hängde upp ballonger och grejade.

- Det tog tre timmar att filma det som blev den där lilla snutten! Och tänk dig att få bort en vaktmästare från skolan en eftermiddag, det var inte lätt.

Enligt Berit är Mikael själv en person som gärna hittar på lite saker.

- Så det här kändes som en extra rolig grej att göra för honom. Han reser bort och vill inte ha någon uppvaktning, så det här kunde vi passa på att ge. Och det är ju en snäll överraskning.

Till Mikael själv fick inget avslöjas, men hans barn tipsades - och Berit vet att han har sett reklamen.

- Han ska ha tyckt att det var roligt, så vi är så nöjda, säger Berit.

Fotnot: NA har sökt jubilaren själv, men inte lyckats få tag på honom.

Mer läsning

Annons