Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkar greps för mordbrand

(UPPDATERAD 13.46) Någon försökte tända på Navets skola på söndagskvällen. Två gånger fattade skolan eld. Nu har två pojkar gripits misstänkta för mordbrand.

Annons

– Räddningstjänsten åkte på ett automatlarm på skolan klockan 18.30. När de kom fram visade det sig att någon eller några krossat ett par fönster, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Och in genom fönstret hade man sprutat någon form av brännbar vätska och kastat in brinnande föremål.

– Det ser ut som att det var toapappersrullar som kastats in. De glödde när räddningstjänsten kom fram. Som tur var hade det inte tagit sig i vätskan, säger Henrik Dahlström.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand.

– Vi har säkrat en del spår på platsen. Jag lämnar inga detaljer om vad det är för sorts spår.

Ännu en brand på skolan larmades in vid 22.15-tiden på söndagen. Branden kunde släckas av räddningstjänst som ryckte ut till platsen.

Under natten fanns väktare på plats för att bevaka skolan,

– Två misstänkta gärningsmän kom tillbaks till brottsplatsen klockan 02.41. Efter en jakt greps två pojkar, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Pojkarna är 14, respektive 15 år gamla. Den yngre pojken har släppts efter beslut från åklagare, medan den 15-åriga pojken har anhållits.

Polisen vill ha hjälp av allmänheten för att få tag på den eller de som försökt anlägga branden. Den som sett något vid skolan, eller har andra tips, ska ringa telefonnumret 114 14.

Vid lunchtid på måndagen släpptes även 15-åringen på fri fot men han är, enligt polisen, fortfarande misstänkt för mordbrand.

Mer läsning

Annons