Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pojkarna anmälda för djurplågeri

De tre pojkarna som sköt raketer mot sångsvanarna vid sjön Tysslingen är polisanmälda. Brottsrubriceringen är djurplågeri. Förundersökningsledaren Ingela Jansson på Örebropolisens ungdomsenhet håller på och arbetar med fallet.

Annons
Svanarna flydde från platsen när de besköts med raketer.

– Detta är ett pågående ärende och vi håller på att samla in information om händelsen nu. Inom den närmaste veckan kommer vi att ta ställning till hur vi går vidare med ärendet, säger hon till NA.

Känsligt fall

Eftersom de tre pojkarna, 14, 17 och 17 år gamla, inte är myndiga bedömer polisen fallet som känsligt.

– Därför vill jag inte kommentera mer än vad jag redan gjort, svarar Ingela Jansson på frågan om polisen har tagit in pojkarna och deras föräldrar till förhör.

Det är polisen som gjort en egen anmälan angående misstänkt djurplågeri. Anmälan upprättades på söndagskvällen, några timmar efter att raketattacken mot sångsvanarna ägt rum.

Djurplågeri

I anmälan beskrivs det misstänkta brottet så här: ”... har utsatt ett okänt antal svanar för djurplågeri vid sjön Tysslingen genom att ha avfyrat ett okänt antal raketer i direkt anslutning till svanarna.

Stiftelsen Rånnesta som driver svancentret vid sjön övervägde också polisanmälan, men beslutade sig dagen efter raketattacken för att inte lämna in någon anmälan.

NA har sökt föräldrar till pojkarna, men de har avböjt kommentarer.

Mer läsning

Annons