Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis åtalas för kyssförsök

En polisman från Örebro har åtalats för sexuellt ofredande.
–  Det brottet han misstänks för är inte av den art som gör att han inte får vara kvar, säger länspolismästare Ebba Sverne Arvill.

Annons

Polismannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för att i slutet av förra året ofredat en kvinna genom att smeka hennes lår utanpå kläderna och sen fattat ett tag om hennes axlar och försökt att kyssa henne. Enligt åtalet har det inträffat i kvinnans hem och inte när polisen var i tjänst. Enligt åklagaren har gärningarna varit ägnande att kränka kvinnans sexuella integritet.  

– Jag vet att den här personen har åtalats för sexuellt ofredande. Han nekar till anklagelserna. Etersom det nu ligger hos domstolen så avvaktar vi tills domen har fallit, säger länspolismästare Ebba Sverne Arvill.

Polismannen har inte tagits ur sin tjänst. Och enligt Ebba Sverne Arvill kommer han troligtvis inte att stängas av eller sparkas om han skulle fällas.

– Det brottet han misstänks för är inte av den art som gör att han inte får vara kvar. Men om han skulle fällas så får vi bedöma vilka arbetsuppgifter han ska ha.

Tomas Rönnberg jobbar vid Rikspolisstyrelsens ansvarsnämnd och kommer att kika närmare på fallet om polismannen döms.

- Just sexuellt ofredande kan skilja sig ganska mycket från fall till fall. Om det är trivialt får polisen behålla jobbet, men är det allvarligare kan polisen sparkas. Men det här är långt ifrån det grövsta fall jag har hört talas om, säger Rönnberg.  

Mer läsning

Annons