Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis hittade 3,7 kilo knark i plastkassar

Nära fyra kilo cannabis hittades i plastkassar i en lägenhet i Örebro. Nu åtalas en örebroare i 20-årsåldern för att ha hämtat narkotikan i Köpenhamn och smugglat den därifrån. En kvinna åtalas för medhjälp till smugglingen.

Annons

Mannen sitter häktad misstänkt för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

– Det var efter polisens spaning de inblandade greps i Örebro, säger kammaråklagare Inger Sandström.I april i år misstänks den huvudåtalade mannen samt kvinnan ha åkt till Köpenhamn.

Bland bevisningen finns tågbiljetter, taxikvitton och kvitton från ett internetkafé i Köpenhamn. Det finns också sammanställningar över telefonsamtal i anslutning till resan och utdrag av var kontokort använts.

Vid rättegången har åklagaren begärt vittnesförhör med en man som ska styrka att örebroaren ringt och försökt få skjuts från Hallsberg till Örebro vid ankomsten från Danmark.

Mannen nekar medan kvinnan gjort vissa medgivanden.

Han anklagas för att ha gjort själva inköpet och smugglat narkotikan till Sverige. Kvinnan åtalas för att ha hjälpt till att hämta och transportera narkotikan till Örebro.

Åklagaren skriver i stämningsansökan att med hänsyn till mängden handlar det om grova brott.

Mannen greps efter den spaning polisen hade i området där han bor. Han kom ut från bostaden tillsammans med en man som också åtalas, för ett mindre innehav av narkotika. Den narkotikan hittades vid kontrollen i samband med spaningen.

– Det blev sedan husrannsakan i en lägenhet i närheten och där hittades två plastkassar med cannabis, säger Inger Sandström.

Mer läsning

Annons