Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis jagar man somofredat tioårig flicka

UPPDATERAD 06.20. Polisen jagar sedan 15.30-tiden på måndagen en man som misstänks ha ofredat en tioårig flicka sexuellt i ett skogsparti. Fortfarande tidigt på tisdagsmorgonen hade ingen misstänkt gripits.

Annons

Polisen fick larm om händelsen via telefon. En man ska ha ofredat en flicka sexuellt i det skogsparti som avgränsar Vivalla och Hjärsta, nära Vivallaringen. Han ska därefter ha avvikit från platsen, enligt uppgift på en cykel. Mannen ska enligt polisens signalemente ha varit iklädd grön tröja, blåsvarta byxor och kort, mörkt hår. Han talade engelska, eventuellt med brytning.

Hur ska ofredandet ha gått till?

- Det kan jag inte säga i nuläget, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl på Örebropolisen.

Polisen har satt in stora resurser i jakten på den misstänkte mannen. Flera patruller, bland annat en hundpatrull, arbetar under eftermiddagen och kvällen för att få tag i gärningsmannen.

Torbjörn Carlson, informationsansvarig på Örebropolisen, är också mycket förtegen om händelsen, men berättar att flera barn, eventuellt kompisar till flickan, fanns i närheten i anslutning till ofredandet.

- Vi kommer så snart det är möjligt att höra flickan och de andra barnen. Flickan erbjöds i eftermiddags det samhälleliga stöd vi ansåg var rimligt.

Har eftermiddagens arbete lett fram till några spår efter mannen?

- Nej, det har det inte. Nu tar utredningsarbetet vid, vilket förhoppningsvis ska leda till ett gripande, säger Torbjörn Carlson.

Har ni någon misstänkt i nuläget?

- Nej, det har vi inte. Och jag vill betona att det här fallet inte har någon koppling till de tidigare överfallen i Örebro.

Hur kan ni utesluta det?

- På det signalement vi fått av flickan.

Mer läsning

Annons