Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis kan ha sagt för mycket

En polis i Örebro län misstänks för brott mot tystnadsplikten.

Annons

Utredningen sköts av Riksenheten för polismål i Malmö.Chefsåklagare Monica Mimer har beslutat starta en förundersökning.

Motiveringen är att det finns skäl misstänkta att ett brott som hör under allmänt åtal har skett. Om det är så får den fortsatta utredningen visa.

Vad gäller anmälan?– En person anser att den anmälde polisen brutit mot tystnadsplikten genom att lämna ut uppgifter som inte skulle ha lämnats.

Är det vanligt med den typen av anmälningar?– De förekommer. Rent generellt, utan att gå in på det här fallet, kan jag säga att det händer att människor missuppfattar vad som är brott mot tystnadsplikten. Alla känner inte till att vissa uppgifter får lämnas utan att det är något brott.

Kan det vara så i det här fallet?– Jag går inte in på den aktuella utredningen. Vad som skett i det ärendet är den fortsatta utredningens sak att visa.

Fall som gått till Riksenheten brukar inte kommenteras av polisområdet som anmälan riktas mot.

Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson säger att han överhuvudtaget inte känner till den här anmälan. Chefsåklagare Monica Mimer uppger att utredningen väntas vara klar om några veckor.

Mer läsning

Annons