Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: "Det krävs fingertoppskänsla"

Det krävs fingertoppskänsla i sådana fall som Robin drabbades av. Det säger Örebropolisens kommunikationschef Mats Nylén.

Annons

Han kan inte uttala sig om händelsen som Robin var med om på tisdagskvällen.

– Det är svårt för mig att ha någon närmare åsikt om det här fallet när jag inte vet vad det handlar om exakt. Men det är bara att konstatera att polisen måste vara duktig på att göra rätt bedömning för att minska risken för att folk drabbas på ett sätt som inte är bra eller är tänkt att polisen ska agera i. Men jag förstår att han tycker det var obehagligt.

Mats Nylén ser en problematik i den här sortens frågor.

– Det här är ett problem med polisarbetet, där folk med sjukdomar kan se ut som att det är något annat, att det handlar om missbruk eller narkotikabruk eller något annat.

Han berättar att polisen är utbildad att ha kännedom om hur personer med sjukdomar, som till exempel epilepsi, uppträder. Men det är inte alltid så enkelt, säger han.

– Vi har olika typer av utbildning. Men det vill till att ha fingertoppskänsla och så mycket erfarenhet och kunskap så man kan dra rätt slutsatser och få ut rätt information från den berörda informationen, säger Mats Nylén.

Mer läsning