Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen får tips från hela landet

Människor i hela Sverige upprörs över styckmordet på Eva Magnusson och hör av sig till polisen.

Annons

– Folk, både inom och utom Örebro län vill hjälpa till. De tycker fallet är väldigt otäckt. Mordet har upprört människor runt om i landet, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.Han berättar att tillströmningen av tips är stor och att många är intressanta.

Tipsar gör framförallt länsbor medan människor ute i landet ringer och har olika funderingar runt mordet.

Kan du ge exempel på vad tipsen handlar om?

– Det är en blandning. Många ringer om sådant de sett vid vissa bestämda tidpunkter. Andra har konkreta uppgifter de tror kan ha ett samband. Vissa har funderingar runt olika saker de iakttagit och undrar om det möjligen kan ha betydelse för utredningen.

Polisens utredning är över 4 000 sidor lång. Nu sammanställs uppgifter inför det första stora förhör som ska hållas med den 51-åring som sitter häktad misstänkt för mord, förhöret är planerat att hållas den här veckan.

Granskas alla tips ni får?

– Ja på olika sätt. Inget läggs åt sidan, allt kontrolleras. Vissa tips är mycket intressanta och kräver en mera omfattande granskning. Vi är tacksamma för allt vi får veta.

Eva Magnusson försvan onsdagen 29 december men polisen har inte gått ut med någon uppgift om vid vilken tidpunkt man misstänker att mordet skett.

– Det kommer vi inte att göra i det här skedet av utredningen.

Polisen har ett preliminärt besked från rättsläkaren om dödsorsak, den uppgiften lämnas inte ut.

Utredarna har ännu inte fått besked från Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp om när gruppen överlämnar sin bedömning av fallet. Bara att det ska bli den här veckan.

@na.se

Mer läsning

Annons