Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen gillrade fälla i skog vid Mellringe

Sju örebroare har åtalats i en omfattande knarkhärva.

Annons

De misstänks ha hanterat 8,5 kilo amfetamin värt upp till 1,7 miljoner kronor.– Vi har ganska bra på fötterna, säger åklagaren Sara Lindqvist om bevisläget.

Det är Örebropolisens spaning som har lett fram till att totalt åtta personer åtalas för grova narkotikabrott eller medhjälp till det. Sju är örebroare medan den åttonde bor i Göteborg.

Det började med att polisen grep en 44-årig man med kopplingar till Bandidos i juni i år. Innan dess hade man observerat när 44-åringen betalat en 35-årig örebroare för vad man trodde var narkotika.

Knarkgömma i MellringeNågra dagar senare fann polisen en knarkgömma i en skog vid Mellringe. Polisen bytte ut amfetaminet, nära två kilo, mot ett ofarligt innehåll och inledde spaning på gömman.

Efter tre dygn dök 44-åringen upp. Enligt poliserna gick han direkt till platsen och plockade upp påsarna. Han greps efter att ha försökt åka ifrån polisen med sin motorcykel.

44-åringen har suttit häktad sedan dess. Han liksom alla andra åtalade nekar till brott.

HuvudfigurDen 35-årige örebroaren verkar vara något av en huvudfigur i utredningen. Stämningsansökan omfattar fyra åtalspunkter varav han figurerar i tre av dem.

Mannen är tillsammans med fyra andra personer misstänkt för att ha hanterat drygt fem kilo amfetamin. Den 30 juli såg polisen när en del av narkotikan bytte ägare på en parkeringsplats. Resterande del beslagtogs vid en husrannsakan samma dag.

35-åringen är även misstänkt för att tillsammans med en 30-årig örebroare innehaft och förvarat 1,5 kilo amfetamin.

Totalt är de åtalade misstänkta för att ha hanterat cirka 8,5 kilo amfetamin. På gatan kostar ett gram amfetamin runt 150-200 kronor. Det gör att narkotikan kan värderas till mellan 1,3 och 1,7 miljoner kronor.

Även tabletterAll narkotika har tagits i beslag av polisen. Det gäller även 36 900 tabletter av märket Rivotril, som är narkotikaklassat.

Åtminstone en person har kopplingar till Bandidos Prospect Chapter i Örebro.Finns det flera som har förbindelser med det kriminella nätverket?

– Det vill jag inte uttala mig om, säger åklagare Sara Lindqvist.

Hon tror på en fällande dom, men säger samtidigt att det rör sig om ett indiciemål.

– Vi har inte beslag som kan kopplas till alla personer i målet.

Spaning, avlyssning av telefonsamtal, fingeravtryck, foton med mera hör till åklagarens bevisning.

Mer läsning

Annons