Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen hittade vapen i bil

(Uppdaterad) En 20-årig man misstänks för flera brott efter att polisen hittat knark och vapen i hans väska.

Annons

Ärendet började vid 02.50-tiden natten till torsdag med att en polispatrull fick syn på en bil på Tomtebogatan i Rosta. Bilföraren uppträdde märkligt, poliserna fick en känsla av att föraren försökte smita från dem.

Bilföraren rundande hörnet på ett hus, när poliserna kom fram stod tre män utanför bilen. En 18-årig man som polisen känner igen sedan tidigare identifierades som föraren. Han visade tecken på att vara knarkpåverkad och har testats för drograttfylleri. I bilen färdades även en 19-åring som misstänks för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Men det var 20-åringen som rönte störst intresse. Polisen genomförde en husrannsakan i bilen, då hittade de en expanderbar batong, en elpistol och knark i en väska som tillhör 20-åringen.

- Han hade varit utomlands och kom hem i natt, de andra två hade hämtat honom på flygplatsen. Så väskan var märkt med hans namn och flight nummer, berättar vakthavande befäl Johan Wallenius vid Örebropolisen.

Polisen misstänker att 20-åringen kan haft med sig narkotikan från landet han kom från, därför misstänks han för smugglingsbrott. Han är även misstänkt för brott mot vapenlagen för elpistolen, brott mot knivlagen för batongen och narkotikabrott. Även 20-åringen verkade påverkad så han är också testad för ringa narkotikabrott för eget bruk.

Alla tre männen försattes på fri fot efter att de testats och förhörts.

Mer läsning

Annons