Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen misstänker: Överdos av "dödsdrogen"

Polisen tror att en kvinna i Örebro använt den nya "supermandrogen". På akuten blev kvinnan så våldsam att fyra poliser inte räckte för att lugna henne. Till slut tvingades läkare söva kvinnan.

Annons

Polisen har tidigare hittat flera tabletter av ett ecstacy-liknande preparat i Örebro. Tabletterna misstänks vara den nya "supermandrogen" som pryds av ett Stålmannen-s. Fyra personer i Sverige dött när de använt drogen.

Nu tror polisen att en kvinna i 30-årsåldern kan ha tagit en överdos av drogen. Vid 23-tiden på torsdagskvällen kallades en polispatrull till en hamburgerrestaurang i centrala Örebro.

– Kvinnan är livlös och förs till akuten. Hon blir sedan våldsam och fyra poliser försöker lugna henne. Läkare på plats tvingas söva henne, säger polisens vakthavande befäl Johan Wallenius.

Varför tror ni att det rör sig om "supermandrogen"?

– Dels det våldsamma beteendet, att hon var så pass stark. Och dels att man blir ganska överhettad av den typen av narkotika, säger Johan Wallenius.

En biverkning av "supermandrogen" kan vara just värmeslag, enligt Erik Lindeman, överläkare på Giftinformationscentralen.

– Man har en ökad risk för att drabbas av värmeslag, alltså väldigt höga kroppstemperaturer, över 41, 42 och ibland över 43-44 grader, säger Erik Lindeman till SVT ABC.

Mer läsning

Annons