Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen planerade förfortsatta utredningen

Mordutredarna och åklagaren har nu dragit upp fortsatta riktlinjer för polisutredningen av styckmordet på Norakvinnan Eva Magnusson.

Annons

Efter tisdagens omhäktning av 51-åringen hölls ett möte i polishuset, i Örebro, under onsdagsförmiddagen.

– Det var för att planera fortsättningen. Åklagaren och utredarna har nu en månad på sig, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

51-åringen nekar till att ha något med mordet att göra och ville bli släppt på fri fot. Men tingsrätten beslutade om omhäktning.

Söker mordplats

En av de uppgifter polisen nu står inför är att försöka hitta mordplatsen.

– Den är fortfarande inte funnen och vi fortsätter naturligtvis att söka i olika områden, säger Torbjörn Carlson.

Vad hände vid onsdagens möte?– Det var en planering för närmaste tiden. Det finns en mängd saker att jobba med. Dessutom väntas svar på analyser från Statens kriminaltekniska laboratorium.

Kan du ge exempel på vad som nu händer?– Det är förhör, sammanställningar och kontroll av uppgifter. Vi jobbar fortfarande med tips vi fått. Senast på onsdagsmorgonen kom ett helt nytt tips och vi har sedan tidigare väldigt många iakttagelser och uppgifter som allmänheten lämnat.

Är de tips som kom tidigt bearbetade och klara?– En del är klara. Andra fortsätter vi att jobba med. I vissa fall har vi fått kompletteringar av personer som tidigare lämnat tips och sedan hört av sig på nytt.

Det hålls också förhör med olika personer som har uppgifter av intresse i utredningen. I vissa fall handlar det om förnyade förhör.

Tingsrätten beslutade vid omhäktningsförhandlingen i tisdags att åtal ska vara väckt 7 mars.

Ska överklagaDirekt efter att domstolen meddelat beslutet om en ny häktningsperiod bestämde den misstänkte 51-åringen och hans advokat, Carl H Robson, att häktningsbeslutet ska överklagas till Göta hovrätt.

– Min klient nekar och vill bli släppt på fri fot, säger advokaten.

Mer läsning

Annons