Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen säger ja till krögarna - åtminstone tills på tisdag

Polisen ger i dag Örebrokrögarna ett positivt besked: Uteserveringarna får vara öppna lika länge som krogarna i övrigt.
Men beskedet kan ändras redan på tisdag.

Annons

Turerna kring uteserveringarnas öppettider fortsätter. Under fredagen hade Örebropolisens inspektör Christer Hjärtmyr ett möte med Marielle Nilsson, enhetschef på miljökontoret. De kom då överens om att ringa runt och ge de berörda krogarna ett positivt besked.

- Det får bli på det här viset åtminstone över helgen att vi tar ett gynnande beslut, att uteserveringarna kan ha samma öppettider som restaurangens öppettider, säger Christer Hjärtmyr.

Men innan krogarna får ett skriftligt besked om vad som gäller ska Christer Hjärtmyr, Marielle Nilsson och miljöchef Katrin Larsson ha ett nytt möte på tisdag. Och då kan beslutet ändras.

- Jag tror inte att det blir så, men det finns några frågetecken som måste rätas ut. Ett av dem är att uteserveringen och själva restaurangen i många fall har separata serveringstillstånd med olika öppettider.

I Miljönämndens nuvarande formulering står det att restaurangens öppettider gäller, vilket enligt Hjärtmyr skapar osäkerhet i frågan.

- Men efter tisdag vet vi mer om hur vi ska ställa oss till det här, avslutar han.

Från tillståndsenheten menar man att det lätt blir förvirring för både krögare och övriga inblandade när det gäller tillstånden.

-Det är bra om vi kan göra det här tydligare. Tider för alkoholservering beslutas alltid individuellt för varje restaurang, säger Leif Andersson på tillståndsenheten. Men även om man inte får dricka alkohol på serveringen efter en viss tid kan man ju använda den ändå.

Mer läsning

Annons