Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Samma manöverföll fyra kvinnor

Polisen ser nu ett klart samband mellan fyra ouppklarade kvinnoöverfall i Örebro. Utredarna är övertygade om att samma gärningsman är den skyldige.

Annons

Det handlar om två våldtäkter och två våldtäktsförsök från 2005 och framåt.

Torsdagen 11 augusti 2005 inträffade ett våldtäktsförsök i korsningen Trängkårsvägen-Stenhuggarevägen. Det var tidigt på morgonen och tillvägagångssättet överensstämmer med de övriga tre överfallen.

9 april 2009, skärtorsdagens morgon, överfölls en kvinna på Ekersgatan och utsattes för våldtäktsförsök. Hon jobbade som tidningsbud.

Söndagen 1 november 2009 utsattes en kvinna för våldtäkt på Ullavigatan.

I mars i år våldtogs en kvinna nära Eurostop tidigt söndagen28 mars.

Polisens informationschef Torbjörn Carlson säger att utredningen visat att det finns tydliga samband.

Vilka?- Det kan vi inte säga men gärningsmannen har betett sig på ett likartat sätt. Vi är övertygade om att någon i den här personens omgivning vet eller anar vad som hänt, men av olika skäl inte hör av sig till oss. Vår förhoppning är att personen , vem det nu är, ringer polisen. Det är viktigt att få de här brutala överfallen uppklarade.

Varför tror ni att någon vet?- En hustru, flickvän, föräldrar, en kompis, arbetskamrat eller någon annan i omgivningen kan ana saker, och går och bär på det, utan att ta steget att ringa polisen, säger Torbjörn Carlson.

Han säger att ett mönster är att samtliga överfall inträffat under natten eller mycket tidig morgon, i två fall torsdagar och i de övriga två fallen söndagar.

- När det gäller våldtäkten vid Eurostop var gärningsmannen med all sannolikhet mycket lerig. En undran är naturligtvis vad som hände med kläderna, gjorde sig gärningsmannen av med dem utan att någon märkte något? Vår övertygelse är att någon vet men inte hört av sig, säger Torbjörn Carlson.

Han berättar att enbart i utredningen om våldtäkten vid Eurostop har polisen hållit 1 070 förhör.

- Det är med tipsare personer som arbetar i området, boende i närheten och många andra som haft uppgifter i utredningen.

I utredningen totalt om fyra våldtäkter och sju våldtäktsförsök finns 31 pärmar fyllda med material.

Den som har uppgifter att lämna kan ringa polisen på telefon 019-354898.

Mer läsning

Annons