Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen slår larm efter fylla på krog

I en polisrapport från annandag jul får nattklubben Ritz i Örebro kritik för fylla på en nivå ”av sällan skådat slag”.

Annons

Berusningsgraden var enligt polisen minst sagt hög. Minst sju personer omhändertogs enligt lagen om vård av berusade.

Dessutom ska ett stort antal personer ha skickats hem med vänner eller föräldrar eftersom polisen inte hade möjlighet att ta hand om alla. Polisens gruppchef den aktuella kvällen menar att fler hade kunnat omhändertas enligt lagen om vård av berusade om polisen hade haft mer resurser på plats.

Gruppchefen beskriver situationen inne på klubben så här: ”Golven var belamrade med krossat glas, på borden stod tomma ölglas och man såg spyor som var strategiskt utplacerade”.

Polisen har informerat kommunens tillståndsenhet om det inträffade.

Ted Esplund, biträdande chef för polisens Örebrodistrikt, säger till NA att polisen och kommunen delar denna typ av information med varandra. Att polisen slår larm till kommunen sker med jämna mellanrum men han säger också att berusningsgraden på Ritz på annandagen var något ut-över det vanliga.

– Han som har skrivit den här handlingen har jobbat i många år och är en erfaren gruppchef så visst är det exceptionellt när han skriver så här, förklarar Esplund.

Polisen misstänker inte att nattklubben brutit mot någon lag. Ted Esplund förklarar att det är svårt att belägga att den höga berusningsgraden beror på att nattklubbens personal brustit i sitt serveringsansvar.

Han berättar att många besökare redan är ordentligt fulla när de går in på en krog.

– Vi har sett liknande problem på andra ställen. Man dricker en kvarting i kön, ser ordningssam ut inför dörrvakten och sen slår det till när man kommit in.

Även om gästerna druckit sig fulla utanför krogen så har krögarna ett ansvar för ordningen inne i lokalen poängterar Ted Esplund.

– De har ansvar för ordning och reda inne på krogen, så klart är den här händelsen inte bra för dem.

Polisrapporten från annan-dagen kastar ingen skugga över ordningsvakterna, tvärtom lyfts de fram positivt av polisens gruppchef.

”Vidare gjorde OV ett bra jobb gällande ingripanden”, skriver han.

Varken polisen eller kommunens tillståndsenhet ser att klubbens serveringstillstånd skulle vara i fara.

– Däremot kommer de att få redogöra för hur detta inte ska hända igen, säger Ted Esplund.

Företrädare för Ritz har erbjudits att kommentera den här artikeln, men har avböjt.

Mer läsning

Annons