Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker tipsefter brutalt äldrerån

Ingen är gripen för det brutala rånet mot en kvinna i 80-årsåldern på Brunnsgärdet i Adolfsberg i Örebro i fredags.

Annons

Polisen vill ha fler tips från allmänheten.

– Vi behöver alla sorters iakttagelser. Det har kommit en del men vi behöver fler, säger Örebropolisens informatör Mats Nylén.

Drabbades av hjärtinfarktKvinnan vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro sedan hon drabbats av hjärtinfarkt efter det hon utsattes för. Hon har nyligen blivit änka och hade varit på makens begravning. Enligt polisen inträffade rånet vid 13-tiden. Kvinnan bor på Porla gränd och blev omkullknuffad och indragen i sovrummet där ett sängöverkast slängdes över henne. Hon vågade inte röra sig.

– Det är en mycket brutal och hänsynslös händelse, säger Mats Nylén.

Flera gärningsmänGärningsmännen, för de var flera, fick med sig värdesaker.

– Männen bultade först på ytterdörren, det kan tyda på att de kontrollerade om det var någon hemma. Hon blev rädd av bultandet och öppnade inte. Kanske trodde de då att huset var tomt. Kort efteråt krossades rutan i altandörren och flera män tog sig in i bostaden.

Hur många var det?– Vi går inte in på det utan nöjer oss med att säga flera.

Hörde kvinnan dem säga något till varandra?– Ja det gjorde hon, men vad är också sådant vi behåller inom utredningen. Det är viktigt att inte offentliggöra detaljer innan misstänkta är gripna.

Kvinnan hörde hur männen gick omkring i bostaden och sökte .

Vilken typ av värdesaker stals?– Jag kan bara säga att det var flera värdesaker.

När männen till slut lämnade huset kunde hon kontakta en granne och polisen kom, polisen larmade också ambulans eftersom kvinnan hade hjärtproblem. Den som har uppgifter kan ringa polisens nationella nummer 114 14.

– Det är viktigt att vi får uppgifter, säger Mats Nylén.

Mer läsning

Annons