Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen stoppade bilaroch letade på platsen

(UPPDATERAD 14:07) Ännu är Örebropolisen långt från en lösning på gårdagens bilbeskjutning. På tisdagsmorgonen stoppade man bilar i ett försök att komma i kontakt med vittnen. 

Annons

- Mellan klockan 07 och 07.45 i morse gjorde vi en chansning - vi ställde oss på platsen för beskjutningen och stoppade ett antal bilar. Vi hoppades att människor som färdades där i morse även kunde ha åkt där vid samma tid i går. Men det gav tyvärr inget, berättar polisens vakthavande befäl Anders Wallin.

Polisen talade också med människor som stod vid busshållplatsen i anslutning till skottplatsen. Men inte heller de hade några värdefulla uppgifter att lämna.

Vidare knackade man under gårdagens eftermiddag och kväll dörr hos ett flertal boende i området. Detta har inte heller lett utredningen framåt.

- Tekniker har dessutom genomfört ett nytt saksök nu på morgonen. Dock utan resultat, säger Anders Wallin.

Vad arbetar ni utifrån för teorier vad gäller vilket vapen som kan ha använts?

- Vi jobbar helt förutsättningslöst. Men vi kan konstatera, att är det en blykula som skjutits genom de bägge härdade glasrutorna är den troligen rejält deformerad och svår att återfinna. Att man skulle ha använt exempelvis en slangbella är inte sannolikt - kraften är inte tillräcklig för att krossa två bilrutor.

Har ni kunnat slå fast från vilket håll projektilen eller skottet avlossats?

- Nej, ingångs- och utgångshålen i de båda rutorna är alltför lika för att avgöra från vilket håll skottet kommit, säger Anders Wallin.

Har kvinnan i bilen kunnat lämna några fler uppgifter i utredningen?

- Nej, inget ytterligare. Hon har uppfattat en kraftig smäll, innan båda främre sidorutorna krossades.

Det var klockan 07.20 på måndagsmorgonen som kvinnan i 40-årsåldern blev beskjuten i sin bil, då hon färdades på Karlslundsgatan västerut. Kvinnan skadades inte fysiskt, men chockades av händelsen.

Att det skulle röra sig om ett attentat riktat mot just den här kvinnan är inget polisen kan utesluta.

- Men det finns inget som tyder på det just nu. Det har oss veterligen inte funnits någon hotbild mot kvinnan, säger Mats Nylén, informatör på Örebropolisen.

Polisen är fortfarande mycket intresserad av alla typer av uppgifter kring beskjutningen på måndagsmorgonen. Tips rings in till polisen på telefon 11414.    

Mer läsning

Annons