Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen undersökte denrånade kvinnans bostad

Idag har Örebropolisen gjort fler tekniska undersökningar i och vid huset, på Porla gränd, i Adolfsberg där en kvinna i 80-årsåldern utsatts för ett brutalt och grovt rån.

Annons

Hon vårdas på Universitetssjukhuset för den hjärtinfarkt hon drabbades av direkt efter det grova rånet i fredags.

Först bultade det kraftigt på ytterdörren. Kvinnan blev rädd och gömde sig. Någon minut senare krossades glasrutan i altandörren och männen, hur många har polisen av utredningsskäl inte uppgett, tog sig in i bostaden där kvinnan knuffades omkull, drogs in i sovrummet och fick ett överkast slängt över sig.

-Vi har material på analys efter den tekniska undersökningen i fredags. Men under onsdagen gjorde vi en ytterligare undersökning i huset, säger Urban Ståhl, chef för Örebropolisens spaningsgrupp.

Varför?-Vi gör allt för att försöka lösa det här brutala brottet och ville göra vissa kompletteringar av det tekniska.

Klar med dörrknackningen

Polisen är i det närmaste klar med dörrknackningen i området.

-Vi har fått in en del uppgifter på det sättet. Bland annat har vi tips om ett par män som setts fly runt den tidpunkten, omkring 13, då det grova rånet inträffade. Vi har också andra vittnesuppgifter jag inte närmare kan gå in på, säger Urban Ståhl.

Tog värdesaker

Rånarna fick med sig värdesaker från huset men vad det var lämnas av utredningsskäl inga uppgifter om. Kvinnan har också hört dem prata under tiden de genomsökte huset och hon knuffats omkull med överkastet slängt över sig. Vad hon hörde är också sådant som polisen inte lämnar ut. Utredarna är angelägna om ytterligare uppgifter från allmänheten.

-Alla iakttagelser är viktiga. Den som har något att berätta ska höra av sig så att vi får bedöma tipset, säger polisens informatör Mats Nylén.

Uppgifter kan lämnas på polisens nationella telefonnummer 114 14.

Mer läsning

Annons