Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen utreder brott på Strömpis

Minst 13 skadades på Strömpis i natt när en trapp gav vika. Ansvariga på krogen kommer att förhöras i brottsutredningen om vållande av kroppskada.

Annons
Strömpis är avspärrat i väntan på teknisk undersökning.

Än har inte polisen hela bilden av hur många som skadades när en trappa gav vika på Strömpis i natt.

-Vi vet att fler personer har tagit sig till sjukhus på egen hand, så vi har inte ett tydligt grepp än, säger Mats Nylén, polisens presstalesman.

USÖ uppger att de tog emot 13 skadade i natt. En till tre av dem kommer att få stanna kvar på sjukhuset för vård.

En polisutredning har inletts, och brottsmisstanken är vållande till kroppsskada i den del som rör kroggästerna respektive arbetsmiljöbrott, som rör den del som kan drabba personal.

- Så det blir som två ben i den här utredningen, säger Mats Nylén.

Utredning ska visa vad olyckan berodde på, om något särksilt inträffade eller om det handlar om undermåligt bygge eller underhåll av trappan. Under dagen ska en teknisk undersökning göras för att säkra spår. Ägaren och ansvariga under kvällen ska förhöras.

- Det är förstås de som kan misstänkas för brott, säger Mats Nylén.

Hur många vittnen polisen räknar med att behöva förhöra har Mats Nylén ingen uppfattning om ännu. Mats Nylén räknar med att det kan bli ett omfattande arbete att klarlägga vad som hänt.

- De som jobbade i natt har vittnat om att det var mycket folk, svårt att ta sig fram, många var berusade och en del var aggressiva, andra chockade. Det spelar förstås in.

Polisen uppmanar de som var på Strömpis att kontakta polisen med sina vittnesuppgifter. Framför allt är man angelägen om att få tag på personer som var nära när trappan gav vika och kunde se vad som hände.

- Men ingen ska tveka att kontakta oss för att den tänker att vi redan har all information, vi vill få en så omfattande bild som möjligt, säger Mats Nylén.

Vittnesuppgifter till polisen kan lämnas på telefon 114 14 eller via kontaktformulär polisen.se.

Christian Gustafsson på Utryckning.se var på plats i natt en halvtimme efter larmet, och vittnar också om kaoset runt Strömpis.

- Jag sa just till mina kollegor att det är den mest kaotiska skadeplats jag varit på hittills. Det blev ett sånt tryck på gatan vid änden av bron när alla skulle ut, samtidigt som det strömmade folk från andra delar av stan som hade hört om vad som hänt. Det var tusentals personer där.

Han säger också att personer satt chockade och grät längs med husväggarna, och när han kom till platsen visste man inte riktigt vad som hänt.

- Det var verkligen omskakande, säger Christian Gustafsson.

Här kan du se bilderna han tog i natt.

Läs också: Strömpis kommenterar olyckan

Läsarbilder från raset

Mer läsning

Annons