Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen varnar för dödsknarket

Här är det nya dödsknarket – även kallad ”supermandrogen” – som polisen fann vid ett tillslag i Brickebacken i går. Nu misstänker polisen att drogen kan ha sålts vidare i universitetsmiljöer.

Annons
Livsfarlig. Den så kallade ”supermandrogen” kan innehålla den livsfarliga substansen PMMA, som misstänks ha krävt fyra personers liv i Stockholmsområdet.

Det var under onsdagseftermiddagen som polisen slog till mot en lägenhet i Brickebacken och fann fem tabletter med tryckt Supermanlogga på.

En 26-årig man anhölls senare för narkotikabrott.

Polisen misstänker att tabletterna är ett ecstasyliknande preparat som populärt kallats ”superman- drogen” – samma tablett som fyra personer i Stockholmsområdet tros ha avlidit av under den senaste tiden. Tabletterna har skickats iväg på analys.

Andreas Börjesson, chef vid polisområde Örebros narkotikaärenden, misstänker att knarket kan ha sålts vidare i Örebro – exempelvis i universitetsmiljöer.

– Han togs i en universitetsmiljö och vi anträffade saker som vi misstänker tyder på att det har skett försäljning av narkotika, säger Andreas Börjesson.

– Vi har bra samverkan med universitetet och de är informerade, precis som sjukhuset.

De tabletter som flera har dött av har innehållit den livsfarliga substansen PMMA.

– Vi vet ju inte om den här innehåller det, men det finns stor risk för det.

Framför allt vill polisen varna för att drogen kan finnas i omlopp i Örebro.

– Om det är folk som har köpt de här nu, så kanske vi kan få någon att kasta dem.

Mer läsning

Annons