Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Vem är den brände mannen?

En man med rumänsk bakgrund kom in till USÖ natten mot torsdagen med 25-procentiga brännskador och skallskador.
Polisen misstänker att han skadats av mycket kraftig ström och vill få in så många tips som möjligt.

Annons

Det var vid 02.00-tiden, natten mot torsdagen, som en ännu oidentifierad man kom in kraftigt brännskadad och misshandlad till USÖ.

–Han hade 25-procentiga brännskador, skallskador och fördes med anledning av det till Akademiska sjukhuset i Uppsala, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl hos polisen.

Omständigheterna kring händelsen är fortfarande oklara, mannens skador är inte livshotande men han vårdas fortfarande och har inte kunnat höras av polisen.  Hans skador har med största sannolikhet orsakats av någon form av ström.

– En mycket kraftig stöt, säger lördagens vakthavande befäl Peter Persson.

Enligt polisen ska mannen ha plockats upp av två personer som anträffat honom längs en väg, tio minuters bilfärd från USÖ.

– Båda dessa män är också från Rumänien, men säger att de hittat den skadade mannen i ett dike, säger Peter Persson hos polisen.

Männen som plockat upp mannen har inte kunnat peka ut den exakta platsen där den brännskadade mannen hittades vilket gör det svårt för polisen.

– Det kan vara vägen mot Norrköping, men vi vill tänka brett och uppmanar därför alla som kan ha sett något ljussken eller smäll från klockan ett på natten till torsdagen, säger Peter Persson.

Det enda polisen vet är att alla inblandade är rumänska medborgare och utredarna har svårt att tro på historien om att mannen plötsligt påträffats svårt skadad längs vägkanten.

– Vad är sannolikheten att två rumäner hittar en brännskadad rumän i diket? Jag tror inte på slumpen, säger Peter Persson.

Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel.

Mer läsning

Annons