Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens sökande gårvidare under fredagen

Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp har kommit till Örebro för att delta i utredningen om mordet på Norakvinnan Eva Magnusson.
Ett möte mellan Örebropolisen och gruppen har nyss startat på polishuset.

Annons

- Vi gör en genomgång av utredningen för att få gruppens synpunkter, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

I skogen i Lockhyttan, mellan Örebro och Nora, hittades i måndags delar av Eva Magnussons kropp. Polisen har hela veckan sökt efter ytterligare kroppsdelar samt bevismaterial.

Sökandet fortsätter

- Vårt sökande fortsätter också under fredagen.

Polisen har en grävmaskin till hjälp för att gräva och granska om något döljs i snön.

I Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp finns förutom kriminalpoliser och kriminaltekniker också rättsläkare, rättspsykiatriker och psykolog.

Tillsammans gör de en bedömning av mordfallet för att lämna en redogörelse för hur de anser gärningsmannen agerat och andra fakta omkring den som begått ett sådant brott.

Arbetar med olika bitar

- Under dagen arbetar vi med många olika bitar i utredningen. Det pågår aktivitet på olika sätt men jag kan inte lämna några detaljer om vad, säger Torbjörn Carlson.

En 51-årig man sitter häktad misstänkt för mord. Han har överklagat häktningen och Göta hovrätt tar i dag ett beslut angående hans överklagande.

Mer läsning

Annons