Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens teori: De ligger bakom bilbränderna

Polisen i Örebro tror sig veta vilka som ligger bakom flera av oroligheterna i Örebro under helgen.
– Mycket talar för att det är en mindre grupp med kriminell bakgrund, säger Jörgen Westlin, kommunikationsstrateg vid Örebropolisen.

Annons

Det var på fredagskvällen som oroligheterna utbröt i Vivalla. Och efter en lugnare lördagsnatt, där fyra män greps misstänka för skadegörelse, utbröt på söndagskvällen ytterligare bilbränder i Brickebacken. Polisen har inte gjort några gripanden i samband med de bränderna.

– Det finns mycket som talar för att det här är en mindre grupp människor med kriminell bakgrund som inte nödvändigtvis är hemmahörande i de här områdena. De passar på att bete sig så här för att de kanske helt enkelt inte gillar poliser eller myndigheter över huvud taget, säger Jörgen Westlin.

Efter helgens skadegörelser har polisen fått in flera tips och bevismaterial i form av bilder och videoklipp.

– Det ramlar in en del från allmänheten, tips och mobilmaterial. Vi är oerhört tacksamma för ännu fler och gärna att man hör av sig omgående när något är på väg att hända.

Jörgen Westlin tror att det förebyggande arbetet, med många nattvandrare och poliser och räddningstjänst på plats, har haft en lugnande effekt.

– Vi tycker att läget är på väg att normaliseras, säger han.

Mer läsning

Annons