Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens teori: "Samma gärningsmän"

På kort tid har fyra personer blivit oprovocerat överfallna i närheten av universitetet. Tre har blivit brutalt misshandlade.Polisen ser ett samband och utreder de grova misshandlarna i ett ärende. - Vi tror vi har att göra med samma människor, säger Olga Korpela, förundersökningsledare på polisen i Örebro. 

Annons

Natten mot lördagen kom den fjärde attacken på kort tid. Jozephine-Pilgrim attackerades och misshandlades i närheten av Tybble vårdcentral runt kvart i ett på natten när hon var på väg hem. Brutalt överfölls hon på cykeln och fick motta slag och sparkar i huvudet och drabbades av en hjärnskakning. 

Överfallet är det fjärde på kort tid i området. Den 13 och 16 september misshandlades två män. Också då med ett liknande tillvägagångssätt av okända gärningsmän. Den 18 september blev en kvinna avsparkad av sin cykel, men lyckades ta sig därifrån utan att bli misshandlad. 

- I alla fallen så är det två eller tre personer där det handlar om våld för våldets skull. Det är inget rån inblandat. I alla de här fallen har man sparkat och slagit på folk som redan ligger ner, det räknar vi som grova misshandlar allihopa, säger Olga Korpela på polisen i Örebro.

Men signalementen är dock vaga.

- Det är alltid svårt med signalementsuppgifter. I de tidigare fallen har man sagt runt 20-25 år och den här senaste säger målsägande att det kan vara yngre än 20. Men vi tror fortfarande att vi har att göra med samma människor.

Polisen kommer nu att höra personer som tidigare har varit misstänka eller dömts för liknande brott.

- Det är ett av sätten som man letar, man vi hitta gärningsmän som är dömda för den här typen av brott eller varit misstänkta tidigare och som passar in med signalementsuppgifter. Då är de såklart högintressanta. Sen måste vi vara öppna för att det kan vara nyinflyttade människor eller helt okända personer. Jag tror att vi kommer att komma så långt så att vi har personer att hålla förhör med, säger Olga Korpela.

Kommer ni att öka den polisiära närvaron i området?

- Naturligtvis kommer det att åka polisbilar där när de har möjlighet, men vi kommer kanske inte att ha möjlighet att ha någon annan bevakning på det sättet, än i alla fall. 

Har du information eller intressanta uppgifter om händelserna? Kontakta polisen på 114 14. 

Mer läsning

Annons