Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliser sköt skadad katt

En katt blev överkörd av en polisbil på Polhemsgatan i lördags. Sedan sköts den med två skott, enligt ett vittne.
– Det kändes väldigt inhumant, berättar vittnet som vill vara anonymt.

Annons

Vittnet, som vi kan kalla Anna, var på grillkväll hos kompisar i området på Norr i lördags. Klockan var runt nio på kvällen när ett par poliser dök upp och frågade kompisarna om de hade katt. Poliserna hade nämligen kört på en katt och letade efter ägaren. Anna och hennes kompisar visste inte vem som kunde vara ägare till katten och poliserna lämnade dem.

– Vi kände bara till att det fanns en röd katt i området, säger Anna.

Såg ledsen ut

Polisbilen lämnade gatan. Anna berättar att hennes kompisar under tiden gick ut på gatan och såg en person som såg ledsen ut sitta på huk vid katten som var skadad. Efter ungefär en halvtimme återvände polisen. Så plötsligt hördes två pistolskott.

– Eftersom vi hade grillkväll bara hundra meter från den överkörda katten hoppade vi till. Vi trodde att det kanske var ett däck som hade gått sönder först. Men så hörde vi ett till skott. En ägare som var ute med sin mops ryckte till. Den hunden måste ju nu vara skotträdd för livet, säger Anna.

Upprörd

Poliserna hade avlivat katten på plats. Anna är upprörd över händelsen.

– Jag förstår faktiskt inte hur polisen tänker. Varför ringde de inte efter en jourveterinär som kunde avliva ungkatten på ett mer humant sätt? säger hon och fortsätter:

– Varför avlivar man en katt på det här sättet i ett område där det finns många småbarn? Kunde de inte tagit med katten till skogen som bara ligger ett par minuter längre bort?

Mer läsning

Annons