Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisinsats då blivande brudgum kidnappades 

(UPPDATERAD 12:39) Fyra maskerade män förde tidigt på fredagsmorgonen bort en person i en mörk bil. Polisen utredde händelsen som ett grovt brott - tills det visade sig att det handlade om en svensexa.

Annons

Det var vid 07.40-tiden i morse som händelsen inträffade vid busshållplatsen Tomta i centrala Vintrosa, väster om Örebro. Fyra maskerade personer stoppade en silverfärgad mellanstor bil - föraren fördes in i ett mörkt fordon som avvek från platsen.

När polisen kom till busshållplatsen en stund senare fanns inget av fordonen kvar.

- Vi utreder händelsen som ett grovt brott och den kategoriseras som en särskild händelse, vilket gör att vi har både inre och yttre ledning som jobbar med den, sa Tommy Lindh, presskommunikatör på Örebropolisen, till NA på förmiddagen.

Polisen arbetade med att försöka inhämta information om händelsen genom att exempelvis tala med personer bosatta i närheten av platsen. Samtidigt efterlyste man information genom att berätta om händelsen på sin facebooksida.

Vid lunchtid på fredagen kunde polisen meddela att "kidnappningen" var resultatet av en svensexa. Brudgummen själv hade hört av sig till polisen när han fick reda på att händelsen utreddes.

- Om man ska göra en sådan här sak är det bra om man kan kontakta polisen och berätta om det innan, säger Jörgen Westlin, kommunikatör på Örebropolisen.

Han uppmanar på facebooksidan om att skicka ett mejl eller ringa till polisen när man planerar sådana här saker. Han skriver också:

"Vi önskar blivande brud och brudgum ett lyckligt äktenskap och brudgummens vänner bättre omdöme".

Läs här om en svensexa som gick till åtal.

Mer läsning

Annons