Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisvikarien somvill stanna kvar

Ebba Sverne Arvill vill bli kvar som länspolismästare i Örebro län. Hon är nu vikarie på posten. Ansökningstiden till tjänsten har gått ut men Ebba Sverne Arvill har i efterhand lämnat in sin ansökan.

Annons

Hon är i vanliga fall rektor på polishögskolan men finns sedan några veckor i Örebro som tillförordnad länspolismästare.

– Det stämmer att vi i efterhand fått in en ansökan från henne, säger Anna-Karin Gyllsdorf på Rikspolisstyrelsen.

Det finns tre andra sökande. Det är Dan Persson som sedan 2009 är länspolismästare i Värmland, men tidigare funnits i polisledningen i Örebro. Söker tjänsten gör också Ralf Hedin, för närvarande operativ chef hos Örebropolisen. Tredje sökanden är Anna Carin Gustafsson Åström, enhetschef inom kronofogdemyndigheten.

Ebba Sverne Arvill kom i början av året till Örebro som vikarierande länspolismästare efter att Kalle Wallin lämnat Örebro för en chefstjänst på Rikspolisstyrelsen. Avsikten var att hon skulle vara tillförordnad länspolismästare tills dess en ny är utsedd.

Men nu går alltså Ebba Sverne Arvill själv in som sökande.

– Slutgiltigt beslutar regeringen eftersom det är en länspolismsätartjänst, säger Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson.

Anna Karin Gyllsdorf på Rikspolisstyrelsen berättar att sedan intervjuer hållits med de sökande kommer frågan upp i Örebro läns polisstyrelse i slutet av mars.

– I mitten av april ska frågan upp i Rikspolisstyrelsens tjänsteförslagsnämnd. Nämnden lämnar sitt yttrande till Justitiedepartementet och slutligen behandlas ärendet vid ett regeringssammanträde.

Mer läsning

Annons