Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politikern: "Alla mina skolor är nedlagda"

Alla tre skolor som kommunpolitikern Behcet Barsom (KD) gått i har lagts ner. ”Jag känner mig förföljd”, skriver han på Facebook.

Annons

NA kunde berätta på tisdagsförmiddagen om Risbergska gymnasiets nedläggning.

Se NA-tv här om de missnöjda elevernas reaktioner

Behcet Barsom, som även är ersättare i KD:s partistyrelse, skriver själv i ett inlägg på Facebook på tisdagsförmiddagen: ”Alla ”mina” skolor nedlagda. Känner mig förföljd”.

När NA når honom berättar han mer ingående hur samtliga tre skolor i hans liv försvunnit. Skolorna som Barsom tog sig igenom mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet på är alla borta – eller som i Risbergska gymnasiets fall ska försvinna inom en snar framtid.

– Jag gick mellanstadiet på Varbergaskolan. Det var min första skola när jag kom till Sverige. Sedan gick jag högstadiet på Vasaskolan och Sam på Risbergska, säger Barsom och konstaterar med viss skämtsamthet i rösten:

– När mina två första skolor lades ner frågade de mig var jag gick gymnasiet … Nej, men det är klart att skolan sätter sina spår i dig som människa.

Vid nedläggningen av Varbergaskolan och Vasaskolan var Barsom själv inblandad som politiker.

– Jag bor dessutom ett 50-tal meter från Varbergaskolan och hade mina två barn på den skolan. Så det är klart att det är stora, svåra och jobbiga beslut att fatta. Samtidigt som man har ett ansvar att använda resurserna på bästa sätt, säger han.

Och hur använder man resurserna på bästa sätt?

– Genom att lägga resurserna på eleverna. Risbergska kommer att frigöra resurser i ett större helhetstänk med brist på grundskolelokaler, möjliggörandet av vuxenutbildning och samordningsvinster av andra verksamheter.

Hur resonerar du om skolsituationen?

– På fem år skulle vi behöva utöka grundskolorna med fyra-fem stycken. Jag tror på att bygga ut, bygga till och bygga nytt. Flera av de skolorna som finns i dag har minst 45-50 år på nacken. De är byggda för den tidens utbildningar, sägre han.

Klicka här för att se bilder från Risbergska genom åren. 

NA frågar: Hur minns du Risbergska?

Mer läsning

Annons