Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poströsterna gavFP ett nytt mandat

Koalition Örebro får preliminärt flest mandat i kommunfullmäktige sedan Folkpartiet vunnit över ett mandat vid onsdagsräkningen av förtidsröster. Däremot är det inte troligt att de kan fortsätta att styra Örebro kommun.

Annons

- Ja, i sak ändrar det inte något även om de har 31 mandat, att styra med sju partier blir rena parodin om alla utom SD ska vara med. Därför säger vi att vi bjuder in till samtal med samtliga partier utom SD, säger Lena Baastad (S).

Från koalitionen vill man inte kommentera valresultatet efter onsdagsröstningen.

- Jag har fått ett tydligt besked från alla kommunalråden att de kommer att ge besked om allt kring valet i morgon, säger Karolina Wallström (FP), politisk sekreterare i Folkpartiet.

Enligt siffror hos Valmyndigheten är det Folkpartiet som vunnit ett mandat och Socialdemokraterns om förlorat ett. Det ger Koalitionen 31 mandat av de totalt 65 mandatet i kommunfullmäktige. Vänsterpartiet och Socialdemokraterna har då 30 mandat tillsammans. Sverigedemokraterna har oförändrat fyra mandat. Det är dock preliminära siffror. Det handlar om förtidsröster, ambassadröster och röster från andra kommuner som räknades av kommunen på onsdagen. De är inte sluträknade ännu, något som man kommer att göra på länsstyrelsen. Det ska vara klart på fredag.

Mer läsning

Annons