Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poul Perris: Från rockstjärna till tv-profil

Annons

Han är rockstjärnan som blev psykoterapeut och tv-kändis men själv tycker inte Poul Perris att steget är särskilt långt. Bägge sysslorna handlar om att vara kreativ och framträda inför publik. Ska resultatet bli bra krävs närvaro, uthållighet och genuint engagemang, säger han.

Tv-serien ”Par i terapi”, som sändes häromåret, blev en succé. I kväll, söndag, har hans nya serie ”Nyfiken på partiledaren” premiär. I åtta entimmesprogram samtalar Poul Perris med politikerna. Avsikten är inte att ställa tuffa frågor om politiken utan samtala om uppväxten och vad som format de här personerna. Först ut är vänsterns Jonas Sjöstedt.

-Jag ska inte sätta dit dem. Jag vill förstå vad som driver dem, säger han själv.

Mellan 1998 och 2005 bodde Poul Perris i Örebro. Det var här han gjorde sin AT-tjänst som läkare och det var här hans två döttrar föddes.

-Jag har fortfarande kvar vänner i stan, personer som jag tyvärr träffar alltför sällan, berättar han.

Det var också under den här perioden som bandet The Facer, där Perris var sångare, var som störst. Poul gav allt på scenen.  NA:s recensent Johan Hedberg var lyrisk efter gruppens framträdande i mars 1999 och utbrast ”Herrejesus, vilken sensation det här bandet är. Mycket beror på Perris, han är en helt makalös scenpersonlighet”.

Aftonbladets Håkan Steen hyllade också bandet samma år. ”Mest exploderar sångaren Poul Perris. Kråmar sig, kastar sig, putar jaggerskt med munnen, kravlar ned från scenen och strippar av sig skjortan i knät på en tjej ur publiken”, skriver han efter en konsert i Stockholm.

Poul Perris minns recensionerna med glädje men saknar inte tiden som rockartist. Det var då det. I dag lever han ett annat liv. Som samtalsledare i Tv-fåtöljen har han en klart lugnare framtoning.

-Det har varit spännande att göra programmen. Partiledarna har bjudit på sig själva och delvis nya sidor hos dem har kommit fram. Att en psykoterapeut leder samtalet innebär också automatiskt att tonen i programmet blir en annan. Nyckeln till goda samtal är mänsklighet, empati och värme, säger han.

Läs en lång intervju med Poul Perris i papperstidningen, som också kan läsas som e-tidning här!

Mer läsning

Annons