Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prickig trappa fick Christina att ramla

- Titta på prickarna. Det går inte att se var ett trappsteg slutar och nästa börjar.
Det säger Christina Gärdefäldt som i början av januari föll i gallerian Vågens trappa och fortfarande har ont.
Nu vill hon att trappan görs om så att inte fler ska ramla och slå sig.

Annons
Christina Gärdefält skadade foten i trappen på köpcentret vågen.

Det var i början av januari som Christina Gärdefäldt och hennes man Bosse Chytraeus kom gående i gallerians trappa som ligger vid utgången mot Kungsgatan. I den trappan är det prickar som markerar var trappstegen slutar.

– Titta här, säger Christina, och mäter med fingrarna. Prickarna borde vara ända ute vid kanten, nu är de placerade två centimeter in på trappsteget. Dessutom gör prickarna att allt flyter ihop. Det blir en synvilla. Varför har man inte vanliga streck i stället?

Föll handlöstChristina föll handlöst i trappan och fick en fraktur på foten. Hon har fått vara sjukskriven en tid och nu två månader senare har hon fortfarande ont.

– Jag hann tänka att den här trappan är otäck innan jag såg hur hon kom ramlande, säger Bosse och fortsätter:

– Trappan är svår att gå i. Den upplevs som ett vitt, sluttande plan.

Christina och Bosse hörde av sig till det företag som äger gallerian.

– Men vi fick höra att det inte var något fel på trappan och sedan hörde deras försäkringsbolag av sig med besked om att trappan var byggd efter de normer som finns, säger Bosse.

Något skadestånd räknar inte makarna med att få men de vill att markeringarna blir bättre.

– Fler än jag kan ju trilla i den här trappan. Man borde ta bort prickarna och göra om trappan, säger Christina bestämt.

Ingen intervjuGallerian Vågen ägs av företaget Alecta. Fredrik Bergkvist är centrumchef. Han vill inte bli intervjuad om trappan utan ger bara svar via mejl.

Så här skriver han:

”Vi känner till ärendet med den kvinna som föll i trappan. Vi beklagar det som inträffat. Trappan är besiktad och godkänd i samband med den senaste ombyggnaden. Eftersom många besökare passerar i trappan har vi satt ut halkskydd och även lagt ut en stor entrématta.

För att den här typen av incidenter skall hanteras professionellt anmäls de alltid enligt våra rutiner till fastighetsägarens försäkringsbolag. I det här fallet har försäkringsbolaget konstaterat att utformningen av trappan följer Boverkets byggregler av hur det skapas en färgkontrast mellan nivåskillnader för att förebygga att skador inträffar och har konstaterat att man vid byggnationen följt de byggnormer som finns.”

Mer läsning

Annons