Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privata apotek gernya jobb i Örebro

Privatiseringen av landets apotek kommer att ge Örebroföretaget Nitton93 uppdrag för tresiffriga miljonbelopp de kommande åren. Sex personer har i dagarna nyanställts, delvis som en effekt av apoteksuppdragen.

Annons

Nitton93 arbetar med att utforma säljande butiksmiljöer.

Apotekens privatisering blev bingo för Örebroföretaget, som hade samarbete med två av de aktörer som fick överta landets apotek, Kronans Droghandel (170 apotek i hela landet) och Medstop (62 apotek i Mälardalen, Västra Götaland och Skåne).

Nya skyltarDet första uppdraget för Nitton93 är att byta alla fasadskyltar på de 232 privatiserade apoteken. Bara det är en affär på 15 miljoner kronor.

Efter omskyltningen handlar det om ombyggnad av butikslokalerna, omprofilering och nya inredning.

– Det är ett uppdrag som kommer att sträcka sig över flera år, säger Johan Ingvarsson, vd för Nitton93. Värdet av uppdraget handlar totalt om tresiffriga miljonbelopp.

Känsliga uppdragUppdragen för två konkurrerande apoteksföretag har varit känsligt för Nitton93, som fått en hel del frågor från de båda aktörerna om förmågan att hantera sekretess och liknande.

– Problemet är inte nytt för oss, säger Johan Ingvarsson. Och vi har lyckats övertyga våra uppdragsgivare att vi klarar av att handha konfidentiella uppgifter inom företaget.

Påfågeln förstMedstop är först ut. Det första butiksöverlämnandet till en privat aktör sker på söndag med apoteket Påfågeln på Kungsholmen i Stockholm under medverkan av socialminister Göran Hägglund.

I Örebro län är apoteket Hjorten i Örebro och Kronan i Kumla först ut, båda drivs av Medstop från och med i dag.

Mer läsning

Annons