Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO:s bästa boule-spelare

I går avgjordes PRO:s distriktsfinal i boule. PRO Baronbackarna tog hem segern och får åka till riksmästerskapet i Gysinge i september.

Annons
Inte bara på skoj. Det är på allvar när distriktsfinalen i boule ska avgöras. Ellen Johansson från PRO Haga, och Ove Nilsson och Ernst Geisler från PRO Degerfors, betraktar spelet.

Runt 60 lag har tävlat under säsongen för att ta sig vidare till distriktsfinalen. I går gjorde de sex bästa lagen upp på boulebanorna i Karlslund.

– Banorna är bra, men de är hårda. Vi är inte vana vid sådant. Men man får finna sig i det och ändra kastsätt, säger Torsten Johansson som kommit från Karlskoga med sitt lag PRO Karlskoga Västra.

Slitsamt

Han har tillsammans med sina två lagkamrater just avslutat och vunnit matchen mot Laxå-Röfors. Torsten Johansson har vinnarskalle, precis som alla andra boulespelare på plats.

– Jo givetvis vill vi vinna. Men det är slitsamt. Det är många matcher och det tar musten ur en. Man blir trött i huvudet och inte bara i armen, säger han.

Trots att det hörs ett och annat meningsutbyte från spelplanerna tycker Torsten Johansson att stämningen är god. Han tycker också om att träffa nytt folk och chansen att möta nya lag.

Lilla träkulan

När ögonen inte kan avgöra vilket lags klot som ligger närmast lillen, den lilla träkulan, plockas mätstickan fram. Om lagen inte kommer överens rycker domaren Bertil Kullberg, från Örebro Boulesällskap, in.

– Och då är det mitt ord som gäller. Oavsett vad de tycker, säger han.

På samma villkor

Bertil Kullberg, som också är instruktör i Svenska Bouleförbundet, tycker att sporten är unik på en punkt.

– Det som är kul med den här sporten är att vi gamlingar kan spela tillsammans med de unga. Vi spelar på ungefär samma villkor. Det är inte i många sporter man har sådant utbyte av varandra.

Efter att samtliga sex lag mött alla stod det klart att PRO Baronbackarna från Örebro vann distriktsfinalen. Den 3-4 september åker de till Gysinge för att kämpa för segern i riksmästerskapet.

Koncentration. Spelarna blev trötta i både huvud och armar under gårdagens många boulematcher.
Teknik. Ove Nilsson, PRO Degerfors, ställer in siktet för att ta poäng mot PRO Haga, som slutligen vann just den här matchen.

Mer läsning

Annons